Έργο Green Angels: Εκπαίδευση εκπαιδευτών στη Λάρνακα (Κύπρος)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μια εκδήλωση κατάρτισης εκπαιδευτών, γνωστή ως δραστηριότητα μάθησης, και μια δραστηριοτητα κατάρτισης (LTTA), έλαβε χώρα στη γοητευτική πόλη της Λάρνακας, Κύπρο, μεταξύ 7 και 9 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο του έργου Green Angels.

Η εκπαίδευση φιλοξενήθηκε από τον Κύπριο εταίρο του έργου PCX Management, με την ενεργό συμμετοχή των 36,6 Centrum KompetencjiAssociazione NETSolution: Solidarité & Inclusion και Pro Arbeit Kreis Offenbach (AöR). Ο Ισπανός εταίρος, το ίδρυμα ACE, συμμετείχε διαδικτυακά.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης κατάρτισης, παρουσιάσαμε και δοκιμάσαμε με τους συμμετέχοντες από κοινού τα διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου:

  • ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης
  • εκπαιδευτικό υλικό (με τη μορφή διαδικτυακών μαθημάτων)
  • μια διαδραστική διαδικτυακή πύλη με στόχο τη σύνδεση των Green Angels με άτομα που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες/υποστήριξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο Green Angels υποστηρίζει την επαγγελματική επανεκπαίδευση των μεταναστών ή την ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων τους και, κατά συνέπεια, τη δημιουργία επιχειρήσεων με κοινωνικό προσανατολισμό. Για το σκοπό αυτό, θα δημιουργηθεί μια νέα πορεία επαγγελματικής ανάπτυξης με τη μορφή μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μαθημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτύχουμε τον διπλό στόχο της αύξησης της απασχολησιμότητας των μεταναστών και της κάλυψης των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων τους.

Η 2η και 3η ημέρα της εκπαίδευσης των εκπαιδευτών του έργου Green Angels ήταν αφιερωμένη στην εκμάθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης της διαδραστικής διαδικτυακής πύλης, της οποιας η αποστολή είναι να παρέχει μια ΔΩΡΕΑΝ πλατφόρμα διαφήμισης και επικοινωνίας, επιτρέποντας τη σύνδεση των Green Angels με άτομα που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες/υποστήριξή τους. Υπό την καθοδήγηση των εμπειρογνωμόνων της PCX Management, διδάξαμε τους εαυτούς μας και τους άλλους:

  • πώς να εγγραφούμε στην πλατφόρμα ως χρήστες
  • πώς να εγγραφούμε στην πλατφόρμα ως ιδιοκτήτες εταιρειών/επιχειρήσεων
  • πώς να δημιουργούμε ολοκληρωμένες αγγελίες για πιθανές επιχειρήσεις, π.χ. καθαριότητα, φροντίδα κατοικίδιων ζώων, βασικές οικιακές εργασίες κ.λπ.
  • πώς να επεξεργάζουμε τις δημιουργημένες αγγελίες, να προσθέτουμε πολυμέσα (φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία ήχου)
  • πώς να δημιουργούμε δίκτυα συνδέσεων κάνοντας like σε άλλα προφίλ, αγγελίες, προσθέτοντας κριτικές και σχόλια

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα και ένας σύνδεσμος προς αυτήν θα είναι διαθέσιμοι μετά την ανάπτυξη των γλωσσικών εκδόσεων κάθε συμμετέχουσας χώρας.