Έργο VELA: 5 – ήμερη μαθησιακή δραστηριότητα στην Αλκαλά ντε Ενάρες, Ισπανία (3-8 Ιουλίου 2023)

Μια σημαντική συνάντηση εργασίας των έξι εταίρων της VELA έλαβε χώρα από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου 2023 στο Alcalá de Henares της Ισπανίας.

Το Πανεπιστήμιο της Αλκαλά (UAH) διοργάνωσε άριστα μια 5 – ήμερη μαθησιακή δραστηριότητα με τίτλο “Empowering VET with Tangible Tools”, την οποία συντόνισε ο επικεφαλής εταίρος I.E.R.F.O.P. ONLUS και συμμετείχαν οι υπόλοιποι εταίροι, PCX COMPUTERS & INFORMATION SYSTEMS LTD (Κύπρος), ORANGE HILL Sp. z o.o  (Πολωνία), CENTRUL PENTRU PROMOVAREA INVATARII PERMANENTE TIMISOARA ASOCIATIA  (Ρουμανία) και PRISM IMPRESA SOCIALE S.R.L (Ιταλία).

21 συμμετέχοντες από όλες τις χώρες των εταίρων συνεργάστηκαν, έμαθαν να εργάζονται με την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης VELA και τις ενότητες που προετοιμάστηκαν στο πλαίσιο των πνευματικών αποτελεσμάτων 2: πλατφόρμα Moodle: Ψηφιακή Προσβασιμότητα για την υποστήριξη των εκπαιδευτών VET για τη συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία στην ηλεκτρονική μάθηση, αξιολόγηση ποιότητας και του περιεχομένου του εκπαιδευτικού υλικού VELA. Τελος είχαν μια ανταλλαγή απόψεων με τους εταίρους του έργου, η οποία δρομολόγησε τη διεξαγωγή μιας εκπαιδευτικής κοινότητας, των “Ψηφιακών Εκπαιδευτών”.,

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομαδιαίας διοργάνωσης, κάθε συμμετέχων έδειξε υποδειγματική αφοσίωση και ενθουσιασμό. Οι συλλογικές τους προσπάθειες δεν κατευθύνθηκαν μόνο προς την παροχή πρόσβασης σε αξιόπιστους, ενημερωτικούς και εξατομικευμένους εκπαιδευτικούς πόρους, αλλά και προς την προώθηση μιας ατμόσφαιρας ανοιχτότητας, κοινωνικής ένταξης και ενσυναίσθησης. Ένα τέτοιο περιβάλλον εξασφάλισε ότι κάθε συμμετέχων ένιωθε ότι εκτιμάται και συμπεριλαμβάνεται, ενώ ταυτόχρονα προωθούσε μια βαθιά αίσθηση ενσυναίσθησης και κατανόησης προς τον άλλον. Αυτή η καθηλωτική εμπειρία άφησε μόνιμο αντίκτυπο σε όλους τους εμπλεκόμενους, αποτελώντας πραγματικά παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας και της συνεννόησης.