Έργο Green Angels – Εναρκτήρια συνάντηση στο Dreieich

Στις 21 και 22 Μαρτίου 2022, οι εταίροι των Green Angels συναντήθηκαν για πρώτη φορά μαζί κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης στο Dreieich. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση μεταξύ όλων των εταίρων. Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν θέματα διαχείρισης του έργου και να αναπτυχθεί περαιτέρω η εργασία σχετικά με τα διανοητικά αποτελέσματα. Την πρώτη ημέρα οι εταίροι επικεντρώθηκαν σε θέματα διαχείρισης του έργου και συζήτησαν, για παράδειγμα, τις δραστηριότητες παρακολούθησης, το πλάνο διάδοσης και θέματα οικονομικής διαχείρισης. Ήταν μια μακρά ημέρα και οι εταίροι εργάστηκαν σκληρά για να εναρμονίσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα διάφορα θέματα.

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στον προσδιορισμό των απαιτήσεων για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού, με στόχο να συμφωνηθεί ένα πρώτο περίγραμμα των ενοτήτων και του περιεχομένου μέσω δημιουργικής ομαδικής εργασίας. Πρώτα απ’ όλα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός και οι τεχνικές προϋποθέσεις για τη διαδικτυακή πύλη. Αυτό ήταν απαραίτητο, καθώς όλο το περιεχόμενο που θα αναπτυχθεί θα αναρτηθεί και θα είναι προσβάσιμο στο διαδίκτυο μέσω της ειδικής διαδικτυακής πύλης.

Η βασική εργασία της ημέρας περιελάμβανε δημιουργική ομαδική εργασία για την ανάπτυξη μιας δομής και προκαταρκτικών ιδεών περιεχομένου για το μονοπάτι. Αυτό ο καταιγισμός ιδεών σε μικρές ομάδες διευκολύνθηκε από το προσωπικό του Pro Arbeit project. Με βάση τα αποτελέσματα μιας προηγούμενης διαδικτυακής συνάντησης για καταιγισμό ιδεών, οι εταίροι εργάστηκαν δημιουργικά για να αναπτύξουν περαιτέρω, να οργανώσουν και να γεμίσουν το εκπαιδευτικό υλιόο με κατάλληλο περιεχόμενο. Τα αποτελέσματα αυτής της δημιουργικής εργασίας απεικονίστηκαν σε πίνακες γύρω από την αίθουσα συνεδριάσεων και αποτέλεσαν μια πολύ καλή βάση για ένα πρώτο σχέδιο πίνακα περιεχομένων της διαδρομής. Ήταν μια πολύ παραγωγική συνεδρία που οι εταίροι απόλαυσαν πολύ.

Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συμφωνίες σχετικά με τις ημερομηνίες και τις ώρες των επόμενων, επικείμενων συνεδριάσεων στο διαδίκτυο και της επόμενης συναντησης εργου στο Παρίσι. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και πέτυχε τους στόχους της. Οι εταίροι μπόρεσαν να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και να ευθυγραμμίσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη διαχείριση και την εφαρμογή των διανοητικών αποτελεσμάτων, συγκεκριμένα της εκπαιδευτικού υλικού και της διαδικτυακής πύλης. Οι εταίροι μπόρεσαν επίσης να δικτυωθούν και να οικοδομήσουν εποικοδομητικές εργασιακές σχέσεις. Συνολικά ήταν μια επιτυχημένη συνάντηση στην οποία οι εταίροι χάρηκαν πολύ τη συμμετοχή τους. Όλοι ανυπομονούμε για την επόμενη συναντηση εργου στο Παρίσι και για τη συνεχή άκρως επαγγελματική συνεργασία στο έργο μας Green Angels.